Nyheter 2010
Bajas, Happy og Jippi med sine premier fra spesialutstillingen i Herning
Dogs4All - Nordisk vinnerutstilling
49 påmeldte Dvergschnausere S/S for dommer Ulf Bråthen
Jeg hadde meldt på Emma, Jippi og Happy - Emma var desverre ikke kommet i pels og fikk bli hjemme 😥 Men Mona hadde meldt på Bajas og kunne ikke dra selv, så han fikk Emma sin plass på flyet. I tillegg var Guri-Anne der med Teddy. Guttene skulle som vanlig  inn først. Teddy ble nr 1 i klassen og Bajas nr 3 - begge med CK😀 
I beste hannhundklasse plukket dommeren ut Teddy til finalen - og han ble nr 3! Bare slått av to championer - desverre var den ene av dem ikke champion i Norge så han fikk certet...

Jippi og Happy fikk begge 1. premie i championklassen, dommeren plukket ut 4 hunder og Jippi var en av disse - vi stod som nr 1 lenge og dommeren plasserte nr 3 og 4, men klarte ikke å bestemme seg for hvem som skulle bli 1 og 2. Vi måtte ta begge opp på bordet på nytt, løpe fram og tilbake og rundt i ring flere ganger før han endelig bestemte seg og satte Lill-Grills Nemi som nr 1 og Jippi som nr 2... Slik ble også plasseringe i beste tispeklasse 🙃
Vi hadde også oppdrettergruppe med disse 4 og fikk kjempefin kritikk og skulle til finalen. Der ble vi ikke plassert. Stort grattis til kennel Greypix (Dvergschnauzer s/p) som ble BIS oppdretter med sin flotte gruppe!!


Utstillingshelg på Sortland 18.- 19.september
Jeg hadde meldt på Emma til begge dagene på Sortland og Tussi til valpeshowet på søndag. På lørdag var 5 Chiwalis hunder påmeldt:
Hannhunder
Chiwalis Red Eagle Hawk (Teddy) - cert og BIR og plukket ut til finale i gruppe 2! men ikke plassert...
Chiwalis Sings Waterloo (Marco)- 1 ak, ck 2 BHK
Chiwalis Shines Like The Moon (Tassen)- 1 ak
Tisper:
Chiwalis Red Bin Fortyfive (Lotta) - cert, 1 BTK, BIM
Chiwalis Red Villa Gemma (Emma) - ck 2 BTk

Vi fikk HP og 3 BIS med oppdrettergruppen 🙂

Søndag var 4 Chiwalishunder påmeldt
Teddy fikk sitt 5 cert og ble BIM i dag
Tassen fikk 1 ak
Emma ck og 2. beste tispe
Lotta fikk 1/1 og HP

Oppdrettergruppen ble i dag 2. Best in Show 😀

Lille Tussi debuterte i utstillingsringen med BIR valp, BIG og BIS4 🙃 Tussi var kjempeflink i ringen - skulle tro vi hadde trent mye mer en de fem - seks minuttene på fredagen og litt i går... Lettlært :) Lover godt med tanke på framtidig lydighetstrening

Takk til alle trivelig valpekjøpere m familier som gjør at det er så artig å reise rundt omkring på utstillinger 😀 til Bjarne og Målfrid for bevertningen i går kveld, til Wenche Lise for hjelp i oppdrettergruppa og ikke minst Veslemøy og Tara for trivelig selskap i campingvogna🙂


Øyenlysning 15.09.10
I dag har jeg vært i Bodø og øyenlyst følgende hunder:
Chiwalis Shines Like A Diamond - FRI
Bouvbears Nintendog - FRI
Chottans Good As Gold - FRI
Chiwalis Red Bin Fortyfive - FRI
Og Lisel øyenlyste også
Chiwalis Sings Waterloo - FRI

Så nå blir det forhåpentligvis valper her utpå vinteren 😀

Norsk-vinnerutstilling 2010 - Bjerke 15.08.
Til søndagens utstilling var det påmeldt 35 sort/silver for dommer Carlos S. Melero fra Spania. Bajas var først i ringen igjen - han fikk fantastisk fin kritikk, men ble "bare" nr to i sin klasse. Victor som nå er fylt 7 år holder seg fantastisk godt (Rita du gjør en fatastsik jobb med den gutten:) - dommeren var veldig imponert over han - og han ble plukket ut som sistemann til en finale i championklassen. Her ville dommeren ha oss til å løpe og løpe og løpe - og spreke Victor løp seg opp til en andreplass i denne klassen!! I beste hannhundklasse kom en utrolig vakker hannhund fra åpenklassen og vant - og Victor endte som 3 beste hanne også i dag!

I tispeklassen fikk også Emma flott kritikk - og ble nr to i sin klasse. Happy fikk også veldig god kritikk, men ble uplassert i en utrolig flott championklasse. Gøy å se hvor mange fine Dvergschnauzere vi har i Norden 😀

Oppdrettergruppen fikk følgende kritikk:
"
All are in exellent type with optimum size. Beautiful head/expr. Compact bodies. Corr coat texture. In the whole an excellent group with very good difference between male and female."
I finalen plukket dommeren ut 6 grupper til en ekstra finale - vi var blant disse 6, men ble ikke plassert.

Bilder fra utstillingene finnes her: NKK-Bjerke


NKK-Bjerke 14.08.10 Crufts kvalifisering
Jeg og min gode venninne Vivian reiste til Oslo med Victor, Bajas, Happy og Emma. 27 påmeldte sort/silver på lørdagen for dommer Christian Jouanchicot fra Frankrike. Når man skal på utstilling med 4 dvergschnauzere - ja da er det bare å stålsette seg og stå grytidlig opp! Bading og føning må til om man skal kunne presentere hundene på best mulig måte.
Resultater:
Chiwalis Red Faustino I - 1 auk, 1aukk, ck, 1 BHK Cert CACIB og BIR🙃 - kvalifisert til Crufts!
INT NORD DK UCH NV06 Chiwalis Looks Like Mr Mime - 1, ck 3 BHK
Chiwalis Red Villa Gemma - 1 auk, 1 aukk, ck, 1 BTK, cert cacib og BIM  Kvalifisert til Crufts!
N S DK UCH Chiwalis Copy-Cat 1, ck, 3 BTK

Oppdrettergruppen ble 4 Best in Show 😀😀
Tusen takk til Lill-Gørill, Wenche - Lise og Vivian for verdens beste hjelp med alt i dag og spesielt i oppdrettergruppen - Good team work!

Lofotutstillinga 2010
Søndag 8. august - Dommer Walter Schiker
Hannhunder:
INT NORD DK UCH NV06 Chiwalis Looks Like Mr Mime - CC, BIR (BOB), BIG🙃
Chiwalis Red Faustino I  - 2BHK cert (CAC)
Chiwalis Sings Waterloo - 1 / 1

Tisper:
N S DK UCH Chiwalis Copy-Cat - CC, BIM (BOS)
Chiwalis Red Bin Fortyfive - 1Jk, 1JKK, Cert (CAC) 2 BTK
Chiwalis Red Villa Gemma - 1 / 1

Oppdrettergruppe: Victor, Bajas, Happy og Lotta - Best In Show 😀

Lørdag 7. august - Dommer:
INT NORD DK UCH NV06 Chiwalis Looks Like Mr Mime - CC, BIR (BOB), BIG2
Chiwalis Red Faustino I  - 2BHK cert (CAC)
Chiwalis Sings Waterloo - 1 / 1

Tisper:

Chiwalis Red Bin Fortyfive - 1Jk, 1JKK, Hp
Chiwalis Red Villa Gemma - 1 / 1 hp

Oppdrettergruppe med Victor, Bajas, Marco og Emma - Best In Show 🙃

NKK Trondheim
BIR: Zarazota's Paso Doble og BIM: Chiwalis Red Villa Gemma
Grattis til Wenche Lise med N UCH og BIR til Hjalmar, og grattis til oppdretter Nina Skjæran i Tromsø - og grattis til Pappa: Chiwalis Looks like Mr Mime med nok et barn med championtittel :)
Lille Emma skulle altså gjøre det i dag, beste tispe med cert (cac) og cacib i en stor tispeklasse var jeg mer enn godt fornøyd med :))
Bajas vant sin klasse med ck og endte som 4. beste hanne.
Takk til Ann Tove for flotte bilder igjen - og til Wenche Lise og Lill Gørill for hyggelig selskap i teltet 😀

World dog show i Herning - Spesialutstilling lørdag
Vår første utstilling i Herning gikk over all forventning, vi fikk både tispe og hannhundcertet og BIR og BIM. Best i rasen ble Chiwalis Red Faustino I ( Bajas) og BIM ble hans mamma, N S UCH Chiwalis Copy-Cat. Happy ble da med dette certet også Dansk og Nordisk Champion :) Jippi fikk excellent og ble nr 3 i klassen.
Vi ble også beste oppdrettergruppe i konkurranse med fire andre grupper i rasen.
I finalene gikk først oppdrettergruppen helt til topps og ble BIS, så var det Bajas sin tur, og jammen ble han Best in Show!! En hærlig dag med fantastiske resultater for våre søte små skjegghunder :))

Dagen etterpå fikk vi følgende resultater:
INT NORD UCH Chiwalis Not For Sale - excellent
N S UCH Chiwalis Copy-Cat - excellent og nr 4 i klassen
Chiwalis Red Faustino I - excellent og nr 5 i klassen
Chiwalis Red Villa Gemma - very good
Oppdrettergruppen fikk vi ikke stille pga rot med papirer :(


NSBK spesialutstilling i Bodø 20.06.2010
Gratulerer til Liesl og Marianne med BIR og BIM på Marco og Lotta i dag :) Cert på begge to og til slutt BIS-3 på Marco (Chiwalis Sings Waterloo)

Rovaniemi 20.06.2010
Jeg og Mona har vært i Rovaniemi og stillt ut Happy (Chiwalis Copy-Cat) og Bajas (Chiwalis Red Faustino). Bajas var først ute og ble beste hannhund med cert og cacib! 😀 Happy ble andre beste tispe med res. cert og res. cacib... Bajas ble til slutt BIM

En trist dag :(
Fredag 7. mai ble en trist dag for oss, vår kjære, snille og gode Bixi er ikke mere. Den siste uka var hun blitt mye værre og jeg innså vel at det var på tide å la henne få slippe. Hun kunne ikke lenger være med på tur, hun ville så gjerne, men den ene foten ville bare ikke mer - hun hadde sannsynligvis spredning til flere indre organer.
Bixi var veldig glad i Hilde (vår faste veterinær) og hun ble kjempeglad da Hilde kom på besøk. Hun sovnet i sola på verandaen hjemme - glad og fornøyd som alltid.

Takk Bixi for alle gode stunder vi hadde - du var en fantastisk hund! Håper du har det godt i hundehimmelen nå

NKK-Ustilling i Harstad
Årets første utstilling her nord var NKK-utstillingen i Harstad.

3 Chiwalis hunder var med og vant hver sin klasse 😀

Først ute var Bajas og Mona som vant juniorklassen og fikk ck. Så var det Tassen og Guri-Anne i åpen klasse: Tassen vant, men fikk ikke ck. Bajas fikk cert og ble beste hannhund.
Så var det kullsøster til Bajas, vår egen lille Emma, hun skulle prøve seg på i juniorklasse for første gang. jeg var litt usikker på om jeg skulle stille henne for pelsen var alt for lang. Men hun trenger ringtrening så jeg bestemte meg for å dra uansett. Hun fikk veldig fin kritikk og vant klassen med HP 🙂 Fikk ikke ck pga pelsen....

Bajas møtte Lill-Gørill's vakre tispe Nemi til BIR og BIM, her vant han og vi måtte vente til gruppefinalen.. Mange hunder som vanlig i gruppe 2 - dommeren plukket ut 6 hunder til "semifinale" - Bajas var blant disse 6 🙃 men han ble ikke plassert. Men dog litt av en prestasjon for en ung herremann på 14 mnd! Grattis Mona :))

Bixi er syk
Vår kjære snille, kloke og flotte Bixi har fått kreft i tungen 😥 Er ikke noe å gjøre med det annet enn å gi henne smertestillende og se ann hvor lenge vi kan ha henne... så lenge hun får til å spise og virker glad og fornøyd skal hun få være her sammen med oss.

| Svar

Nyeste kommentarer

09.07 | 12:37

Hei!
Har snakka med Karina og fått vite at dere venter venter sn.-valper snart. Ønsker å kjøpe en tispevalp. Ring meg gjerne😊

22.07 | 06:48

hei igjen, vi har tidligere vært i kontakt , og ønsker fremdeles en sort/sølv dvergschnauzer valp _hanne, neste gang dere får ! hls, marianne Soelberg,Tromsø

22.09 | 13:57

Nydelige disse tre dvergschnauzervalpene....Kunne tenke meg å ha en av de, en tispe. Hilsen Adriana fra Oslo

21.10 | 11:17

Hei !! Flotte Schnauzere de har !! Jeg er kommet dithen at min sønn (18) ber meg om å skaffe meg en hund... og da ønsker jeg meg en dvergscnauzerhvalp.